Alles over Anna Mavo

In deze schoolwiki vindt u alle informatie voor ouders en leerlingen.

Voorwoord

Uitdagend onderwijs, op maat, in een internationaal georiënteerde setting, dát is Anna MAVO! In deze schoolgids maak je kennis met Anna MAVO, één van de scholen van het Anna van Rijn College. De school is kleinschalig georganiseerd, leerlingen voelen zich veilig en het is bij ons heel gezellig. Er wordt natuurlijk ook hard gewerkt. Naast de gebruikelijke lessen delen we de verantwoordelijkheid voor het leren met elkaar en vragen we leerlingen ook zelf vakken
te kiezen. Dat kunnen vakken zijn waar je extra uitleg bij kunt gebruiken of juist vakken waar
je meer in wilt verdiepen. Daarnaast is het mogelijk om een eigen talentprogramma samen te stellen. Dit kan door de uitstekende leerlingbegeleiding en omdat we gebruik maken van ICT in ons onderwijs, het zogenaamde blended learning (het beste van de docent en het beste digitale materiaal versmelten in de klas).

Op de Anna MAVO kun je verschillende opleidingen volgen. Je kunt kiezen tussen een- of twee- talig onderwijs. Alle leerlingen starten in een (tweetalige) mavo/havo brugklas. In het tweede jaar stroom je dan door naar de havo (Anna Lyceum) of de mavo (Anna MAVO). De Anna MAVO en het Anna Lyceum zijn twee scholen onder één dak. Op de tweetalige afdeling krijg je niet alleen les in het Engels, er zijn ook veel extra activiteiten en de leerlingen gaan op uitwisseling. 

Ook in het Nederlandstalig onderwijs doen we veel aan internationalisering. Zo krijgen de ééntalige leerlingen de mogelijkheid om mee te doen aan uitwisselingen en extra (internatio- naal georiënteerde) activiteiten. Je kunt lezen dat wij een kleine en veilige school zijn, waar je uitstekend voorbereid wordt op zowel de havo als het mbo.

Op het Anna vinden we het belangrijk dat iedereen zijn talenten kan ontdekken en ontwikkelen. Daarom hebben we een speciaal talentprogramma voor leerlingen die dat leuk vinden. Denk bijvoorbeeld aan lessen Spaans, vloggen of “Heel Anna bakt”. Het Anna is ook de eerste Micro- soft Imagine Academy van Nederland, bij ons kun je allerlei internationaal erkende ICT-certifi- caten halen. Verder is er een mediagroep met een eigen “Anna van Rijn Kanaal”. We luisteren ook goed naar de leerlingen. Op regelmatige basis heeft de leerlingenraad overleg met de schoolleiding. Er worden dan dingen besproken die jullie belangrijk vinden.

We zijn trots op onze bijzondere openbare school waar hard werken, gezelligheid en talent-
ontwikkeling iedereen verder helpt. Kortom, het Anna van Rijn is een wereldschool in Nieuwegein!

Met vriendelijke groet,

Douwe Brouwer
Directeur a.i. Anna van Rijn College